wat naar boven kwam door alleen maar wat legendakaartjes

Wat een mooie coachingstool!!

“Ik had niet verwacht dat ik zoveel informatie uit de expeditie zou halen.”

IMG_9608Sinds mei ben ik vele ervaringen rijker. Ik had mij ingeschreven voor de online training Schateiland Expeditie. Wat heeft mij deze manier van werken veel opgeleverd en natuurlijk niet mij, maar juist mijn coachees. Ik vond het wonderbaarlijk wat ik allemaal naar boven kon halen bij kinderen door ze ‘alleen maar’ de legendakaartjes met tekenopdrachten uit te laten voeren. Natuurlijk heeft het ook te maken hoe je als coach kijkt, luistert en aanhaakt. Ik merk dat de kinderen het heel fijn vinden om het te spelen en dat we door deze manier van werken ook weer een bepaalde verdieping samen krijgen. Wat ik interessant vond, was dat ik van te voren altijd een inschatting maakte, qua eilandtekening. Kiest dit kind voor het ingevulde eiland of juist niet. De vrije, creatieve kinderen kozen vaak voor de lege eilanden, de kinderen die het lastig vonden om te tekenen kozen voor de ingevulde tekening. Nog niet wetende dat ze later ook nog zelf tekeningen erbij gingen maken en juist doordat er een opbouw inzit, groeiden ze hierin in hun zelfvertrouwen.

Dit is mijn eerste verhaal dat ik met jullie deel als blogger voor het spel schatgravers en de Schateiland Expeditie. Ik ga zeker nog in op individuele expedities van kinderen, voor nu vond ik dit een mooie start om te beginnen met wat ik gezien en gehoord heb. Zaken als moeite hebben met keuzes te maken, afscheid nemen, persoonlijkheid kwamen aan de orde.

Ik ben benieuwd wat jij allemaal eruit gaat als je op expeditie gaat. Gaat het kind meteen aan de slag, weifelt het een beetje, welke opmerkingen maakt het tussendoor in zichzelf?

 

IMG_2224Ik ben Lisette Sillessen. Moeder van 2 hoogsensitieve kinderen, een zoon (10) en een dochter (7). Mede door mijn kinderen ben ik erachter gekomen dat ik zelf hoogsensitief ben. Sinds 1997 ben ik werkzaam in het onderwijs. Tevens heb ik mijn eigen coachpraktijk. Ik heb mij in de loop der jaren steeds verder en verder gespecialiseerd in de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en volwassenen. Ik hou ervan om een ander in zijn kracht te zetten, op een andere manier te kijken naar de ander. Te luisteren zonder oordeel en met een open blik. Weet je niet goed meer wie je bent, wat je kwaliteiten zijn of loopt jouw kind hiermee vast. Ik begeleid je graag. Ik vind het fijn om met je mee te lopen en door het stellen van de juiste vragen, zet ik je in beweging. Je doet het zelf. Ik mag met je meelopen. Op mijn pad ontmoet ik veel hoogsensitieve mensen, sommige weten het al. Sommige zijn het net aan het ontdekken. Ik vind het zo mooi om met je te werken. Mijn merkbelofte is de Kracht van Samen. We doen het samen, naast elkaar. Hoe mooi is het als je nu dit pad samen mag bewandelen.

Bij mij in de praktijk komen kinderen die niet lekker in hun vel zitten (bijvoorbeeld door hun hoogsensitiviteit of weinig zelfvertrouwen), waar voor ouders begeleiding zoeken.

Een kind is onderdeel van het systeem. Hierdoor komt het voor dat ik een of beide ouders coach. Vaak zie je dat het hele gezin er krachtig door wordt. Enkel en alleen doordat er meer bewustwording is en rust. En iedereen mag zijn zoals hij is. Je bent goed zoals je bent. Als je met mij gewerkt hebt, weet je wat jouw kwaliteiten zijn. Dat je trots mag zijn op wie je bent.

Samen gaan we aan de slag en zorgen we ervoor. Lisil de kracht van samen.