Schateiland Expeditie – Voor wie

Schateiland-Expeditie-logo-webDoelen van de methode

Schateiland expeditie is een online cursus. Als je deze hebt gedaan, word je zelf Schateiland Trainer en kun je zelf met een groepje of individuën op Schateiland Expeditie, een Schateiland ontwerpen. Je laat daarmee laat je deelnemers:

  • Wensen, struikelblokken en oplossingen op creatieve wijze helder krijgen.
  • Inzicht verkrijgen in hoe je jouw schatten krachtig en praktisch kunt inzetten.
  • Spelenderwijs ontdekken welke schatten je in jezelf zou willen versterken.
  • Spelenderwijs ontdekken welke koers jij wilt gaan.
  • Vanuit verbeelding en creativiteit meer zelfkennis en zelfvertrouwen opbouwen.
  • Bewust worden van eigen innerlijke processen.

op creatieve en speelse wijze kom je superveel te weten over de kinderen en pubers waarmee je werkt én zij over zichzelf.

schateiland-expeditie-inhoud-training

Tijdens 1-op-1- begeleiding: zoals kinder-, tiener- en jongerencoaching, therapie of psychologie, (ortho)pedagogiek, speltherapie, remedial teaching, integratieve of psychomotorische (kinder)therapie.

In het onderwijs:
zoals interne begeleiders, leerkrachten en ambulant begeleiders. Zij kunnen de opdracht met de hele klas of een groepje in de klas uitvoeren.

Tijdens trainingen en workshops:
zoals kinderyoga, SOVA-training, een Schatgravers of KompasVinder workshop, maar je kunt er dus zeker ook gehele ‘Schateiland Expeditie- workshop of training’ van maken.

Thuis
: het is ook verrassend en superleuk om gewoon thuis op Schateiland Expeditie te gaan. Samen met je kind of met het hele gezin, je familie of met vrienden en vriendinnen.

Voor jezelf: wij (en andere volwassenen) maakten zelf vele schateilanden die ons veel inzicht en richting gaven. Ook voor workshops met volwassenen is dit een hele mooie methode die deelnemers in contact brengt met originele oplossingen, wensen en richtingwijzers op visuele wijze.