één op één begeleiding

LiefsEén van de succesvolle ingrediënten van het spel is dat het licht en luchtig voelt en tegelijkertijd de prachtigste open gesprekken en inzichten schenkt.

Schatgravers wordt ingezet in verschillende vormen van één op één begeleiding zoals: remedial teaching, (ortho-)pedagogiek, speltherapie, logopedie, integratieve therapie, kinderpsychologie, PMKT en andere kind- en jeugd professionals. Maar ook binnen het onderwijs, zoals de ambulante begeleiding of interne leerlingbegeleiding, wordt ons spel veelvuldig toegepast.

Wil je weten voor welke situaties in jouw begeleiding je Schatgravers in kunt zetten? Download dan ons situatie-overzicht!

  • Als je Schatgravers met één cliënt/leerling speelt kun je bijv. zelf meedoen met de karweikaarten.
  • Je kunt Schatgravers ook heel goed met elkaar in kleine groepjes spelen, bijv. als onderdeel van een training.
  • Je kan vooraf selecteren op karweikaarten en/of schatkaarten.
  • Je kan ook alleen karweikaarten uit een bepaald thema spelen.
  • Je kan een schatkaart laten trekken en de speler vragen of die schat past.
Natuurlijk kun je uitgebreid gebruik maken van de verankeringstips en spelsuggesties. De opgegraven schatten kun je oplossingsgericht inzetten door te zoeken naar de schat die de cliënt/leerling kan gebruiken bij zijn oplossing. Weten hoe andere professionals Schatgravers inzetten in hun praktijk? Kijk dan op onze facebookpagina, zoals bijvoorbeeld in dit bericht .

Dat zijn maar een paar ideeën. Het wemelt van de andere ideeën bij ons! Hou deze pagina, onze facebookpagina of ons instagram-account in de gaten om op de hoogte te blijven.