Wat is Schateiland Expeditie?

Ga je mee op expeditie?

Schateiland Expeditie is een bijna-losstaande methode om met deelnemers een eigen schateiland te ontwerpen. Voor kinderen is het uitnodigend om zichzelf creatief te uiten. In plaats van door alleen via praten zichzelf onder woorden te brengen. Op creatieve en speelse wijze kom je superveel te weten over de kinderen waarmee je werkt, de kinderen over zichzelf en in een groep over elkaar.

De online cursus bestaat uit praktische downloads van een schateilandposter (die je dus eindeloos kunt blijven gebruiken), legendakaarten met tekenopdrachten, visualisaties en tutorials voor schateiland-moodboards. Daarbij krijg je een enorme bron aan concrete tips voor zowel in de klas, thuis als in de praktijk. Hier lees je meer over de opzet van de online cursus.

Doelen van de methode

Schateiland expeditie laat alle deelnemers:

  • Wensen, struikelblokken en oplossingen op creatieve wijze helder krijgen.
  • Inzicht verkrijgen in hoe je jouw schatten krachtig en praktisch kunt inzetten.
  • Spelenderwijs ontdekken welke schatten je in jezelf zou willen versterken.
  • Vanuit verbeelding en creativiteit meer zelfkennis en zelfvertrouwen opbouwen.
  • Bewust worden van eigen innerlijke processen.

Schateiland-Expeditie-logo-webMet deze methode kun je zowel individueel als met groepen kinderen werken. Je krijgt van ons een Schateiland Trainers® licentie en vermelding op onze website en mag vanuit die naam workshops en trainingen aan kinderen geven. We hebben elke editie maar plek voor 30 trainees, omdat we het lijntje met onze deelnemers graag kort willen houden. Alle voorgaande edities waren ruim voor de start van de online training uitverkocht, dus als je zeker mee wilt doen wees dan snel!