Schateiland Expeditie – Inhoud online-training

schateiland-expeditie-inhoud-trainingWerk jij als professional met kinderen, tieners en/ of vanuit je eigen praktijk of instelling? Of ben je gepassioneerd leerkracht die net dat stukje extra aandacht wil meegeven aan zijn leerlingen? Ben je ook op zoek naar meer Schatgraversinspiratie, dan hebben we iets waanzinnigs moois voor je ontwikkeld! Deze onlinetraining Schateiland Expeditie is een superuitgebreide verankering op Schatgravers®. Je krijgt mails, spelsuggesties en heeele mooie downloads. Je kunt er daarna zo een workshop of training mee vullen aan kinderen maar je zult het ook vaak kunnen gebruiken in je consulten.

Twee jaar hebben we gewerkt aan het ontwikkelen van de methode Schateiland Expeditie. En ja… je kent ons wij brengen pas iets de wereld in als we er echt van overtuigd zijn dat andere kind-professionals er heel veel aan zullen hebben. Inmiddels hebben we de online training ook uitgebreid met KompasVinder® inspiratie. Zodat deze methode ook volop met jongeren en volwassenen kan worden ingezet. We hebben dit op zo’n manier gedaan dat je KompasVinder niet eens in bezit hoeft te hebben. 

Zelf gebruiken we de methode Schateiland Expeditie inmiddels net zo vaak als het spel. Verwonderd zijn we over de mooie ‘Schateilanden’ die we voorbij zagen komen in onze praktijken. Zo’n mooie manier om krachten, mogelijkheden, struikelblokken en oplossingen daarvoor in kaart brengen..!

Omdat de gebruikers van ons spel verspreid over heel Nederland en België wonen hebben we besloten deze methode vorm te geven in een onlinetraining. Zodat iedereen er heel laagdrempelig aan kan deelnemen. Hierin geven we je alle tools om met kinderen vanaf 7 jaar een heuse schatkaart van hun binnenwereld te ontwerpen.

Opbouw onlinetraining

Via 7 wekelijkse mails ontvang je speelsuggesties én prachtige vormgegeven printables geheel in Schatgravers-stijl. Deze kun je eindeloos blijven gebruiken en bieden veel toegevoegde waarde op het spel Schatgravers. Alle printables zijn grafisch ontworpen door Studio Formo, de vormgevers van Schatgravers!
Zo ontvang je o.a.:

 • Een inleidend Schateiland Expeditie- verhaal (printable).
 • Een prachtig ontworpen schateilandposter waar het Schateiland op getekend wordt (printable).
 • Knetterveel tekensuggesties voor het maken van het Schateiland.
 • Legendakaartjes waar je tekenopdrachten uit de tekensuggesties, maar ook je eigen tekenopdrachten op kunt schrijven (printable).
 • Visualisatie-verhalen (printables).
 • Tutorials voor het maken van Schateiland-moodboards (printable).
 • Inspirerende downloads, tips en suggesties om deze methode ook aan KompasVinder® te kunnen koppelen. Zodat je het ook met jongeren en volwassenen volop kunt gebruiken. We beiden deze aan op een wijze waarbij je KompasVinder niet in bezit hoeft te hebben.
 • En nog meer andere, unieke, handige printables.
 • Een licentie in de vorm van het exclusieve Schateiland-logo, die je mag gebruiken op je site. Hiermee geef je aan dat je de training hebt gevolgd en exclusieve rechten hebt om met alle downloads te werken.
 • Een vermelding op onze website waarmee jij gemakkelijk te vinden bent voor iedereen die graag op Schatgravers Expeditie wilt.
 • En natuurlijk lekker-concreet-op-een-rij hoe je deze methode kunt gebruiken bij al je consulten (van intake tot evaluatie) en/of tijdens workshops en/of met ouders.

De studiebelasting hangt geheel van jou af en de tijd die je ervoor kunt maken. Je krijgt in totaal 7 mails, per week 1 mail dus. Vanaf de eerste startdatum elke keer woensdag gedurende de dag. Met alle downloads, printables, tutorials, tips en suggesties in deze mails kun je gelijk in je praktijk aan de slag! Het is dus heel praktijkgericht, wel raden wij aan dat je ook alle opdrachten (op de printables) zelf doet. Zodat je zelf kunt ervaren en ontdekken wat bij jou en jouw werkwijze past. Door te doen ga je het ontdekken. Overigens kan je de online-training in geheel eigen tijdsschema volgen.

Schateiland Mailchimp Footer