“Je gaat toch niet lopen als een bange leeuw?”

Als beginnend kindercoach wil ik alle boeken en spellen wel aanschaffen die ik tegenkom. Onmogelijk en vooral onbetaalbaar!  Toen ik Schatgravers zag, begon het overal te kriebelen, maar ik was ook kritisch. Is het een aanvulling voor mijn praktijk? 

10923617_1585480908330478_8823604740821429694_nMijn ‘collegavriendin’ had het spel gekocht en was enthousiast, heel enthousiast. Het zou écht iets voor mij zijn. Toen ik daarna van Matty hoorde dat ik het ook in mijn gezin heel goed kon inzetten was ik om. Dit spel zou écht bijdragen aan zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Een paar dagen later had ik het doosje in huis. 
 
Ik vind het spel geweldig en de kinderen waarmee ik het tot nu toe speelde ook. Al die mooie schatten op een stapel… het laat kinderen zo bewust kijken naar zichzelf. Vijf kwaliteiten op een rij… Bij elke schatkaart die ze nieuw mogen pakken gaan ze goed nadenken over welke schat het beste bij hun past. “Dit kaartje mag weg, want deze past nóg beter bij mij!” Prachtig, toch? 
 
Vlak nadat de postbode mij het doosje had gebracht, speelde ik Schatgravers met een gevoelig, onzeker meisje van 13 jaar. Zij wilde al snel niet meer meedoen. Sommige opdrachten, van de karweikaarten, vond ze spannend of raar. “Je gaat toch niet lopen als een bange leeuw?” Ik was blij dat ze haar grens aangaf. Tegelijk gunde ik het haar zo om toch op deze manier haar kwaliteiten en talenten te laten ontdekken. 
 
Dit lieve meisje houdt erg van edelstenen. Ze spaart ze en weet er enorm veel vanaf. Toen we het spel weer gingen spelen heb ik voor haar drie stenen neergelegd. Deze kon ze als joker inzetten, wanneer er een vraag kwam die ze niet wilde beantwoorden. Even was ze bang niet genoeg te hebben aan drie stenen. 

Twijfelachtig, maar toch nieuwsgierig genoeg, begon ze voor de tweede keer aan het spel. We hebben doorgespeeld tot ze vijf schatkaarten had die precies bij haar pasten. Na afloop keek ze vol trots naar haar vijf beste kaarten van dat moment. “Ja, dit ben ik.” 
 
En de edelstenen? Die heeft ze niet allemaal nodig gehad. Ze liggen klaar voor als we weer gaan ‘Schatgraven’… 

chantal harwig gastblogger SchatgraversDeze blog is geschreven door onze gastblogger Chantal. Ze houdt van roze, van tulpen en van foto’s maken. Ze is moeder en kindercoach, vanuit haar praktijk  “Eigenwens”. Ze vindt het heerlijk dat ze heeft geleerd zichzelf te zijn. Chantal is met haar praktijk te vinden op instagram en op Facebook. Neem snel een kijkje!

Ook gastblogger worden? Al gastbloggend kun jij anderen inspireren met jouw verhaal, spelsuggestie en/of foto. Schrijf je graag? Vang je graag momenten met potlood of stift? Of kijk je de hele dag zoekend rond naar fotomomentjes? Dan zijn wij op zoek naar jou! Kijk hier voor meer info. 

Footer-600