zacht gejuich

Door: Marleen

IMG_3718Het eerste cadeautje dat ik in 2015 voor mezelf kocht was het Schatgraversspel. Ik had er op www.ekkomi.nl over gelezen en de energie van het filmpje voelde zo fijn! Enthousiasme, geborgenheid, veiligheid en positiviteit. Dat paste zo goed in mijn groep!

Ik ben juf in groep 4. Ik heb dit jaar 31  kinderen in de klas. Het is een groep met uitersten. Van heel stil tot heel druk, van dromertje tot superfocus en van onzeker tot zeer zelfverzekerd! Een hele uitdaging die ik met beide handen aannam. Iedere dag besteed ik veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind en de groep. Dat doe ik op verschillende manieren. Daar ga ik andere keren over vertellen.Deze keer wil ik vertellen over mijn eerste ervaringen met Schatgravers.

Ik wilde het spel eerst thuis uitproberen met mijn dochter Josefien (9 jaar) en met mijn man Giedo. Toen we wilden beginnen kwam Boris (3 jaar) er al gauw bij en na 5 minuten werd ook Julius (5 jaar) nieuwsgierig en kroop op schoot. Tot mijn verbazing deden de jongens het zo leuk! Ik had de makkelijke woorden eruit gehaald (grappig, eerlijk, e.d) en zij konden die feilloos neerleggen!. Het was een heerlijk familiemoment! Gezellig, liefdevol en goed voor het zelfvertrouwen. Het spel had de proef doorstaan en was klaar voor het grote werk…

In de groep heb ik het in een circuitmodel gestopt. Drie onderdelen kenden ze al goed dus ik kon mij volledig richten op het groepje ‘Schatgravers’. Ze vonden het geweldig! De complimenten vlogen om de oren en ze konden ook goed aangeven waarom de schat bij iemand paste.

We begonnen met alleen een stapel schatkaarten en een stapel karweikaarten. Om de beurt pakte iemand een schatkaart, vervolgens bekeek diegene bij wie hij het beste paste. Er ontstonden mooie gesprekken! Daarna werd de karweikaart getrokken. Hilarisch hoe ze als deftige dame door de klas liepen! Je mocht maximaal 2 schatkaarten hebben. Zo kreeg, in een korte tijd, iedereen wel een schatkaart. Op deze manier kun je natuurlijk oneindig variëren in de groep.

Het was een feestje! Wat een sfeer, wat een aandacht, wat een mooie gesprekken en veel nieuwe ontdekte schatten! Als ik nu in het dagprogramma ‘schatgraven’ schrijf dan hoor ik al een zacht gejuich in de klas…

Marlees Loeff-gastbloggers SchatgraversDeze blog is geschreven door onze gastblogger Marleen. Marleen is moeder, van drie prachtige kinderen, getrouwd met haar liefste en juf op de Prinses Beatrixschool in Heemstede. Maar het allerbelangrijkst voor Marleen is dat zij zoveel mogelijk vanuit liefde leeft.

Ook gastblogger worden? Al gastbloggend kun jij anderen inspireren met jouw verhaal, spelsuggestie en/of foto. Schrijf je graag? Vang je graag momenten met potlood of stift? Of kijk je de hele dag zoekend rond naar fotomomentjes? Dan zijn wij op zoek naar jou! Kijk hier voor meer info. 

Footer-600