het gaat niet om wat er onder de kerstboom ligt, maar met wie je eromheen zit

Omdat wij dromen van een kerst waarbij de lieve woorden als sneeuwvlokken door de lucht dwarrelen en klassen, families en andersoortige groepen zo samen mogelijk zijn. Waarbij het niet gaat om wat er ónder de kerstboom ligt, maar om wie er omheen zit,  hebben we kersterige spelvormen en tips voor je. Je kunt hierbij Schatgravers en KompasVinder naar believen combineren. Zodat je ’t met een groep mensen van verschillende (of dezelfde) leeftijden te spelen. Perfect, om die connectie met elkaar te vinden. En lekker positief, hoopvol en wonderlijk.

kranskaart
Schatgravers en KompasVinder is de ultieme finishing touch voor iedere kerstboom! Zet de karweikaarten/expeditiekaarten die jij in jouw klas, huis of praktijkruimte fijn vindt erin en laat elke dag eentje pakken. Als ware het kransjes. Maar dan eigenlijk nog veel lekkerder. Verbindender. Hoopvoller en wonderlijker. Oja. En gezonder. Werk of ben je vooral met (jong) volwassenen? Doe dit dan met de Expeditiekaarten van KompasVinder! Vooral de dagkaarten zullen je prachtige open gesprekken opleveren.  Verstop de kaartjes in een kerstboom, los tussen de takken vlakbij de stam staan ze redelijk stevig. En laat zo nu en dan eens  een nieuw kaartje pakken.
bijgerechtkaart (Voor bij het kerstdiner met je familie, klas of collega’s)
Iedereen kiest voor elke andere aanwezige een schatkaart/Vizierkaart en legt die bij het bord van de ander. Voordat je gaat eten legt iedereen zijn schatkaartjes op volgorde van passend naar niet-passend.  Tussen de gangen door mag steeds 1, 2 of 3  van de aanwezigen zijn rijtje toelichten.

kersttafelpraat (Voor bij het kerstdiner met je familie, klas of collega’s)
Onder ieder bord ligt een karweikaart/expeditiekaart (dagkaarten) ,Tussen de gangen door mag steeds 1, 2 of 3  van de aanwezigen kaart oplezen en doen of beantwoorden. Diegene nodigt de zijn tafelgenoten uit om mee te doen.

Manieren om te bepalen wie mag beginnen

  • hoeveel kerstkransjes je al op hebt
  • wie het langst in de keuken stond
  • hoeveel kerstkaarten je hebt gestuurd
  • aantal kerstdiners waar je dit jaar aan meedoet
  • hoeveel kerstfilms je hebt gezien